Katon jiirit kuntoon kattoremontin ja kattohuollon yhteydessä Helsinki, Espoo ja Vantaa

Jiiri voi olla monelle vieras termi, mutta sillä viitataan katon taitekohtaan. Jiiri on yleinen rakenne monenlaisilla katoilla. Jiiri tai useampikin voi löytyä niin huopa-, pelti- kuin tiilikatoltakin. Katon jiirit ovat haastava ja erityisosaamista vaativa työalue niin toteutuksen, huollon kuin korjauksenkin kannalta. Paitsi, että jiirit ovat katon taitekohtia, ovat ne myös varsin potentiaalisia vuotokohtia. Siksi niiden kuntoon on syytä kiinnittää kunnolla huomiota.

Me Vauhtisaneerauksella tunnemme katon jiirikohtien riskit ja haasteet. Olemme toteuttaneet katon jiiritöitä niin isoille kuin pienemmille rakennuksille, yksinkertaisemmista kattomuodoista aina monimutkaisiin mansardikattoihin asti. Samalla kun teemme katon jiirityöt, tarkastamme katon ja yläpohjan yleiskunnon ja varmistamme, että ne ovat kaikin puolin kunnossa. Saat meiltä tiedon mahdollisista korjaustarpeista ja muista huomioista, ja annamme sinulle kilpailukykyisen tarjouksen, jos kattosi kaipaa muita korjaus- tai huoltotoimenpiteitä.

Katto vuotaa usein jiirin kohdalta

Kattokin on vain niin vahva, kuin sen heikoin sauma tai rakenne on. Jiirit ovatkin katolla kohtia, jotka alkavat useimmiten vuotaa ja aiheuttavat katolla ongelmia. Jiirityöt kannattaa aina antaa ammattilaisen käsiin, jotta tuloksena on varmasti tiiviit taitokset.

Katon jiirit joutuvat kovalle rasitukselle vuodenaikojen ja säiden vaihdellessa. Juuri jiirien kohdalla lumen, jään ja veden liikkeet aiheuttavat erityisen paljon rasitusta ja asettavat rakenteet erityishaasteiden eteen. Kaiken lisäksi katon lämpötila saattaa heitellä yli satakin astetta kylmimmistä talvipakkasista kuumimpiin kesähelteisiin, kattomateriaalit ja rakenteet kokevat lämpölaajentumista, kastumista, jäätymistä, kuumuutta sekä joutuvat tuulen riepottelemiksi.

Jiirit tulisi käydä läpi kerran tai kaksi vuodessa. Esimerkiksi kausihuolloissa keväisin ja syksyisin tarkistamme puolestasi jiirien kunnon. Käymme samalla läpi muutkin katteen saumat, läpiviennit ja huolehdimme kattoturvatuotteista. Kun katto on säännöllisesti tarkastettu ja huollettu, ei ikäviä yllätyksiä pääse syntymään.

Katon vesitiiviyttä sekä koko rakennuksen kuntoa ajatellen jiirikohtien lujuus ja toimivuus ovat tärkeässä roolissa. Oikein toteutetut jiirit minimoivat vuotoriskit ja varmistavat vedenpoiston oikeanlaisen toiminnan. Kun kattosi jiirit asentaa ja korjaa ammattilainen, on työnjälki varmasti moitteeton. Teemme kaikki tarvittavat suunnittelut, pohjatyöt, limitykset ja tiivistykset sekä mitoitamme jiirilistat aina kohteen mukaan. Tekemistämme kattotöistä voit tietenkin hyödyntää kotitalousvähennyksen verotuksessa. Varmista katollesi tiiviit taitokset ja täysi toimivuus tilaamalla meidät paikalle.

Kattoremontti ja kattohuolto alkaa katon kuntotarkastuksesta

Usein jiirien asennus tai korjaus on osa kattoremonttia tai uuden katon rakennusta. Katto on kokonaisuus, joten lähdemme aina liikkeelle kokonaisvaltaisesta katon kuntotarkastuksesta. Joskus joudumme toteamaan, että vuotavat jiirit ovat vain jäävuoren huippu katon monien ongelmien joukossa.

Välillä vuotavat jiirit ovat ennättäneet esimerkiksi kostuttaa vesikaton alapuolisia rakenteita. Tällöin yläpohjasta voi löytyä hometta, lahoja kattorakenteita ja vettyneitä eristeitä. Jos näin on päässyt käymään, on kattoremontti ehdottomasti paikallaan – pelkkä jiirien korjaus ei enää yksinään riitä.

Jos jiirit vuotavat tai repsottavat, voi vesikatto olla muiltakin osin kehnossa kunnossa. Iäkkään tai huonosti huolletun katon materiaali on saattanut rapautua, ruostua tai haurastua ajan saatossa, eikä jiirien korjauksesta ole siinäkään tapauksessa enää juurikaan apua. Niin pelti-, tiili- kuin huopakattokin tulee yleensä muutamissa vuosikymmenissä elinkaarensa päähän, jolloin kokonaisvaltainen kattoremontti on parempi vaihtoehto kuin katon taitekohtien tiivistäminen.

Liittyivätpä kattosi tämänhetkiset tarpeet sitten jiirien korjaukseen, asennukseen, huoltoon tai johonkin muuhun kattotyöhön, me Vauhtisaneerauksella olemme valmiita palvelemaan. Varmistamme kattosi vesitiiviyden ja toimivuuden niin säätä kuin mekaanista rasitustakin vastaan.

Toimiva katto on kullanarvoinen, ja asiantuntevasti tehdyt huollot ja täsmäkorjaukset säästävät vuosien varrella rahaa, kun katon käyttöikä saadaan maksimoitua ja remonttitarve pidettyä maltillisena. Ennen kaikkea talon rakenteet ja sisäilma pysyvät terveinä, ja rakennus on energiatehokas sekä miellyttävä asua. Kun siis tarvitset katon huoltoa, lumenpudotusta tai rännien huoltoa, kutsu meidät paikalle!

Pyydä tarjous!

Ota yhteyttä ja tilaa asiantuntijamme kartoittamaan kattosi kunto ja remonttitarve!

Kartoitamme huolellisesti kattosi kunnon ja annamme sinulle reilun tarjouksen kattoremontin toteutuksesta.

Tarvitsetko apua
katon kunnostamisen
rahoittamiseen?

Remontin tarve tai kustannukset voivat toisinaan yllättää, vaikka raha-asiat ovatkin muuten vatupassissa.

Onneksi kattoremontti on mahdollista maksaa myös joustavalla rahoituksella! Rahoitustarjouksen hakeminen on riskitöntä eikä sido mihinkään, jos et hyväksy saamaasi tarjousta.

Miksi valita Vauhtisaneeraus?

 

Vauhtisaneeraus on remonttitöiden asiantuntija, joka auttaa pitämään kotisi kunnossa. Tarjoamme kattavan valikoiman erilaisia remonttipalveluita, joiden avulla varmistat, että kiinteistösi pysyy hyvinvoivana vuodesta toiseen.

Toteutamme rautaisella ammattitaidolla kattoremontteja ja muita kiinteistöjen remontti- ja huoltotoimenpiteitä.

 

Tutustu myös muihin palveluihimme:

Kiinteistöjen huolto- ja korjauspalvelut
Julkisivuremontit
Lumenpudotukset

info@vauhtisaneeraus.fi

050 9131 060

c/o Joni Kälkäinen
Karhunkierros 2 F 28, 01640 VANTAA

Y-tunnus: 2876283-2