Vesikatto kuntoon Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Vesikatto on rakennuksen ylin osa, jolla tarkoitetaan katteen ja mahdollisen aluskatteen ja näitä välittömästi kannattavien rakenneosien muodostamaa rakennetta. Vesikaton tehtävä on suojata rakennuksen sisäosia ulkoa tulevalta vesi- ja lumisateelta, sekä muilta sään vaihteluilta.

Rakenteellisesti vesikatto voidaan jakaa neljään kategoriaan:

  1. kuormitusta vastaanottava (kattotuolit ja ristikot)
  2. lämpöä eristävä (mineraalivilla/puru-/eps-eriste)
  3. rakennusrunkoa jäykistävä yläpohjarakenne
  4. sadevedeltä suojaava varsinainen vesikate (esim. tiili-/pelti-/bitumikate).

Vesikaton muoto vaikuttaa suuresti sadevesien johtamiseen pois kattopinnalta. Harjakatoissa rakennuksen harja on vesikaton korkein kohta, josta vedet virtaavat alaspäin. Harjalta lähtevää yhtenäistä kaltevaa kattopintaa nimitetään lappeeksi. Tasakatoissa ei normaalisti ole harjaa eikä lappeita, vaan katto on sadevesien johtamiseksi hieman kallistettu sen keskeisillä kohdilla olevia kattokaivoja kohti. Kattokaivoista vesi johdetaan kattoviemäreiden kautta sadevesiputkiin.

Ota vesikattosi asiantuntijaksi Vauhtisaneeraus. Toteutamme vankalla ammattitaidolla kattojen huollot ja korjaukset. Kattotöiden moniosaajana asennamme sujuvasti myös kaikenlaiset sadevesijärjestelmät – me tiedämme, miten vesi ohjataan tehokkaasti pois katoilta! Palvelemme Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, sekä muun Uudenmaan alueella. Älä epäröi ottaa yhteyttä missä tahansa kattoon liittyvässä huolto- tai korjaustarpeessa.

Vesikatto: huolto ja uusiminen

Katon säännöllinen tarkastaminen ja huoltotoimenpiteiden suorittaminen ajallaan ovat hyviä keinoja pidentää sen käyttöikää ja varmistaa katon toimivuus. Vesikaton kuntoa kannattaa seurata, jotta isommilta harmeilta vältyttäisiin. Jos kate on rikkoutunut esimerkiksi auringon haurastuttamana, ikääntymisen seurauksena tai lumenpudotuksen yhteydessä, voivat ongelmat olla mittavia, jos niitä ei huomata ajoissa. Vesikaton vuosittainen huolto ja tarvittavat korjaukset pitävät katon kestävänä vuosikymmeniä – ja varmistavat samalla, että koko rakennus säilyy hyvässä kunnossa pitkään. Vesikaton vaurioiden vaikutukset ulottuvat usein kattorakenteen lisäksi sisätiloihin ja muihin rakenteisiin. Vesikaton käyttöikä on säännöllisesti huollettuna (kattomateriaalista riippuen) noin 30-40 vuotta. Uusimisen tarvetta kannattaa aina tiedustella kattotöiden asiantuntijalta.

Vuotava vesikatto on yksi suurimmista kiinteistöjen ongelmien aiheuttajista. Ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla säästetään kustannuksissa, kun ongelmien leviäminen kiinteistön rakenteisiin estetään. Jos ollaan tilanteessa, jossa täsmäkorjaus ei ole riittävä toimenpide, on paras vaihtoehto kokeneiden kattoalan ammattilaisten tekemä kattoremontti.

Välikatto paljastaa vuodot

Erityisesti kevätsäät koettelevat kattoa monella tapaa. Painava lumimassa, edestakaisin sahaavat lämpötilat sekä sulamisvedet voivat olla kohtalokas yhdistelmä varsinkin vanhemmille kattorakenteille. Keväällä kannattaakin mahdollisuuksien mukaan käydä vintillä kurkkaamassa, näkyykö välikatolla merkkejä vuodoista. Jos vesi valuu huonetiloihin asti, on jo todella kiire.

Välikatolla kannattaa tarkistaa varsinkin läpivientien kohdat – eli mm. savupiiput, viemärintuuletus- ja ilmastointiputket sekä antennien läpiviennit. Katon jiirit ovat myös riskialttiita kohtia, koska niiden kohdalle kertyy usein suurimmat lumimassat ja vesi saattaa paineen alla valua saumojen kautta rakenteisiin. Hyvin yleinen vuotokohta, varsinkin vanhemmissa peltikatteissa, on katteen kiinnityskohdat, kun ruuvit tai naulat ovat vuosien saatossa nousseet ylös eikä haperoitunut ja kovettunut tiiviste pidä enää vettä.

Pyydä tarjous!

Ota yhteyttä ja tilaa asiantuntijamme kartoittamaan kattosi kunto ja remonttitarve! Kartoitamme huolellisesti kattosi kunnon ja annamme sinulle reilun tarjouksen kattoremontin toteutuksesta.

Pyydä tarjous!

Ota yhteyttä ja tilaa asiantuntijamme kartoittamaan kattosi kunto ja remonttitarve!

Kartoitamme huolellisesti kattosi kunnon ja annamme sinulle reilun tarjouksen kattoremontin toteutuksesta.

Tarvitsetko apua
katon kunnostamisen
rahoittamiseen?

Remontin tarve tai kustannukset voivat toisinaan yllättää, vaikka raha-asiat ovatkin muuten vatupassissa.

Onneksi kattoremontti on mahdollista maksaa myös joustavalla rahoituksella! Rahoitustarjouksen hakeminen on riskitöntä eikä sido mihinkään, jos et hyväksy saamaasi tarjousta.

Miksi valita Vauhtisaneeraus?

 

Jos kotisi voi hyvin, sinäkin voit hyvin!

Vauhtisaneeraus on remonttitöiden asiantuntija, joka auttaa pitämään kotisi kunnossa. Tarjoamme kattavan valikoiman erilaisia remonttipalveluita, joiden avulla varmistat, että kiinteistösi pysyy hyvinvoivana vuodesta toiseen.

Toteutamme rautaisella ammattitaidolla kattoremontteja ja muita kiinteistöjen remontti- ja huoltotoimenpiteitä.

 

Tutustu myös muihin palveluihimme:

Kiinteistöjen huolto- ja korjauspalvelut
Julkisivuremontit
Lumenpudotukset

info@vauhtisaneeraus.fi

050 9131 060

c/o Joni Kälkäinen
Karhunkierros 2 F 28, 01640 VANTAA

Y-tunnus: 2876283-2