Lumenpudotus katolta ja räystäiltä koko pk-seudulla

Lumenpudotus on osa kokonaisvaltaista kattojen huoltoa ja kunnossapitoa, sekä merkittävä turvallisuustekijä. Kun pudotus toteutetaan ajoissa ja asianmukaisesti, ehkäisee se ikäviä yllätyksiä, vaarallisia tilanteita ja kalliita laskuja.

Lumen pudottaminen voi kuulostaa helpolta hommalta, jonka saisi myös helposti hoidettua itse. Asia ei kuitenkaan ole ihan näin; liukas katto, puutteelliset turvavarusteet ja kokemattomuus voivat tehdä lumenpudotuksesta hengenvaarallisen toimenpiteen myös itse pudottajalle. Lisäksi liian innokas ja perusteellinen lumen puhdistus ja kolaaminen, sekä erilaisten kattotyyppien yksilöllisten ominaisuuksien huomiotta jättäminen voivat pysyvästi vaurioittaa kattorakenteita. Pudotus kannattaa siis suosiolla jättää asiantunteville ammattilaisille.

Vauhtisaneerauksen ammattilaiset hoitavat muiden kattotöiden lisäksi myös talviajan lumenpudotukset katoilta, turvallisesti ja kiinteistöä vahingoittamatta. Toteutamme asianmukaiset lumenpudotukset Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa, eli koko pääkaupunkiseudulla.

Lumenpudotus koko pääkaupunkiseudulla

Kauniainen – Espoo – Helsinki – Vantaa

Pudotamme jään ja lumet katolta koko pääkapunkiseudulla

Tilaa lumenpudotukset ammattilaiselta

Pyydä henkilökohtainen tarjous jo ajoissa ennen seuraavaa lumimyrskyä!

Lumenpudotus edullisesti ja turvallisesti

Miksi asianmukainen ja ajoissa toteutettu lumenpudotus on tärkeää?

Katoille kasaantuvat lumimassat ovat jokavuotinen riski niin ohikulkeville ihmisille, kiinteistön lähellä sijaitsevalle omaisuudelle kuten ajoneuvoille, sekä kiinteistön rakenteille; raskas lumikuorma koettelee katon rakenteita ja saattaa vaurioittaa liikkeelle lähtiessään esimerkiksi rännejä, hormeja ja katon turvavarusteita. Sään lauhtuessa lumen vesipitoisuus ja sen myötä lumen paino kasvaa, mikä lisää katon sortumisriskiä sekä aiheuttaa pahimmillaan jopa vuotoja kiinteistön rakenteisiin ja sisätiloihin.

Tiesitkö, että talon tai kiinteistön omistaja on aina vastuussa pudonneen lumen ja jään aiheuttamista vahingoista? Siksi kattojen lumimääriä kannattaa seurata tarkkaavaisesti koko talven ja huolehtia lumenpudotuksesta hyvissä ajoin. Ammattilaisen ajallaan hoitama lumen pudottaminen turvaa vastuusi pihapiirissä liikkuvien ihmisten sekä ajoneuvojen ja muun omaisuuden turvallisuudesta. Kun lumi pudotetaan vastuullisesti ja valvotusti, vahingot kattorakenteille, henkilöille ja omaisuudelle voidaan välttää täysin.

Muistathan, että vaikka lumen pudotus katolta olisikin sinun vastuullasi, lumenpudotus on siitä huolimatta aina ammattitaitoa ja valvontaa vaativaa työtä, jossa kannattaa luottaa kokeneisiin ammattilaisiin.

Tilaa lumenpudotukset ammattilaiselta

Pyydä henkilökohtainen tarjous jo ajoissa ennen seuraavaa lumimyrskyä!

Milloin on ajankohtaista pudottaa lumi katolta?

Lumenpudotus kannattaa aina toteuttaa ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään, mutta erityisen ajankohtaiseksi pudotus tulee jos:

  • Ilma lauhtuu ja lumen vesipitoisuus kasvaa
  • Kattorakenteet ovat vanhat, huonokuntoiset tai niiden kantokyvystä ei ole varmuutta
  • Kiinteistön läheisyydessä liikkuu paljon ihmisiä
  • Katolla on erikoiskohtia, kuten porrastuksia, joihin lumi kerääntyy poikkeuksellisen paksuiksi kerroksiksi
  • Katto on erityisen jyrkkä tai liukas, kuten peltikatot; jyrkät ja liukkaat katot kasvattavat riskiä, että lumi pääsee putoamaan lumiesteistä huolimatta
  • Lumiesteet ovat puutteelliset tai huonokuntoiset
  • Sulamisvesi on aiheuttanut katonreunaan jääpuikkoja, jotka aiheuttavat vaaratilanteita
  • Kattopinta on tasainen tai poikkeuksellisen suuri ja loiva, kuten halleissa ja teollisuusrakennuksissa, jolloin katon sortumisriski on normaalia suurempi

Hoidamme jään ja lumen pudottamisen katoilta nopeasti ja turvallisesti

Vauhtisaneeraus tarjoaa käyttöösi kokeneen henkilökunnan, joka saa lumen alas katolta nopeasti ja turvallisesti, aiheuttamatta häiriötä rakennuksen asukkaille ja käyttäjille. Otamme huomioon erilaiset kattorakenteet ja valitsemme lumenpudotukseen niille yksilöllisesti sopivat tekniikat, jotta kattorakenteet eivät kärsi lumenpudotuksesta.

Huolehdimme lumenpudotuksen ajaksi mahdolliset lupa-asiat, kuten liikennejärjestelyluvat sekä tarvittavat turvallisuusjärjestelyt, kuten jalankulun ja liikenteen ohjauksen sekä pudotusalueen rajaamisen ja valvonnan. Jätämme myös jälkeemme siistin pihan kuljettamalla pudotetut lumet ja jäät pois.

Sivullisten turvallisuuden lisäksi tulisi aina varmistaa myös itse lumenpudottajan turvallisuus. Liukas katto, puutteelliset turvavarusteet ja kokemattomuus aiheuttavat hengenvaarallisia vaaratilanteita. Siksi lumenpudotus kannattaa jättää ammattilaisten huoleksi; lumenpudottajamme ovat koulutettuja ammattilaisia, varustettuna laadukkailla ja asianmukaisilla turvavarusteilla.

Oikeaoppisesti hoidettu pudotus pitää pihapiirin turvallisena ja suojaa kattorakenteita lumen aiheuttamalta kuormalta. Tarjoamme myös lumenpudotussopimukset, jolloin lumet tulee varmasti pudotettua asianmukaisesti ja säännöllisesti koko talven ajan.

Toteutamme lumenpudotukset koko pääkaupunkiseudulla

Kauniainen – Espoo – Helsinki – Vantaa

info@vauhtisaneeraus.fi

050 9131 060

c/o Joni Kälkäinen
Karhunkierros 2 F 28, 01640 VANTAA

Y-tunnus: 2876283-2