Kattohuolto Espoo

Katon tehtävä on suojata koko rakennusta niin kosteudelta kuin lumeltakin. Katto joutuu kestämään kovia olosuhteita ja suuria sään vaihteluita, joten myös laadukkaimmat katot kuluvat ja kaipaavat säännöllistä huoltoa. Jos katto ehtii rapistua liikaa, seurauksena voi olla suuriakin vaurioita talon rakenteille. Turhan usein katon huonokuntoisuus havaitaan liian myöhään, jolloin ainoa vaihtoehto on täysimittainen kattoremontti. Säännöllisellä huollolla katon remonttiväliä on mahdollista pidentää useilla vuosilla, mikä tuo merkittävää säästöä. Katon huoltoväli on pääsääntöisesti 10-30 vuotta kattomateriaalista ja -tyypistä riippuen. 

Katon huoltoväliin vaikuttaa jonkin verran myös katon kohtaamat olosuhteet. Esimerkiksi hyvin paahteinen sijainti tai runsas puusto katon välittömässä läheisyydessä saattavat lisätä katon huoltotarvetta. Pyydä kattohuollon ammattilaista tarkastamaan kattosi kunto säännöllisin väliajoin. Näin voit varmistua siitä, millaisia huoltotoimenpiteitä ja kuinka tiheää huoltoa kattosi tarvitsee. Vauhtisaneeraus on talojen remontti- ja kattotöiden asiantuntija, ja autamme sinua pitämään kotisi kunnossa. Toteutamme kattohuollot ammattitaidolla Espoon lisäksi koko Uudenmaan alueella.

Kattohuollon tarve selvitetään kuntokartoituksella

Katon säännöllinen kuntotarkastus ja oikein mitoitetut huoltotoimenpiteet ennaltaehkäisevät vuotoja ja vesivahinkoja tehokkaasti. Kuntokartoituksella varmistetaan myös katon turvallisuus. Katon kunto olisi hyvä tarkastaa vähintään kerran vuodessa. Paras aika kuntokartoitukselle on keväisin, jolloin katon kunto voidaan tarkistaa pitkän talven jäljiltä. Lumen sulaessa katolta on helppoa havaita mahdolliset vuotokohdat.

Kuntokartoituksen perusteella suunnittelemme juuri sinun katollesi parhaat huoltotoimenpiteet, joilla varmistamme kattosi kestävyyden ja turvallisuuden. Kuntokartoituksessa selviää selkeästi kattosi kunto ja mahdolliset huoltotarpeet. Vaikka annamme tarjouksen kattohuollon toteutuksesta, kartoitus ei sido sinua mihinkään.

Kattohuoltoon sisältyvät toimenpiteet

Jokaisen kattohuollon sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti kuntotarkastuksen perusteella. Katon huoltotyöt voivat sisältää esimerkiksi:

  • Tiivistysten uusimista
  • Vuotokohtien paikkauksia
  • Pesun ja puhdistuksen
  • Torjunta-ainekäsittelyn
  • Kattoturvatuotteiden ja/tai sadevesijärjestelmien asennuksen

Kuntokartoituksessa tarkastelemme jokaista kattoa aina kokonaisuutena. Siksi kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät sisältyvät usein tarjoukseemme. Oikein asennetut kattoturvatuotteet varmistavat, että katolla ja katon läheisyydessä liikkuminen on turvallista. Kattoturvatuotteet pitävät huolen pihalla liikkujien turvallisuudesta estäen mm. lumen ja jään valumisen katolta. Kattoturvatuotteiden ansiosta myös katon ylläpito ja huolto, kuten lumenpudotus, helpottuu.

Kattohuollon yhteydessä voidaan asentaa tai uusia myös sadevesijärjestelmät. Toimivat sadevesijärjestelmät pidentävät katon käyttöikää, vähentävät kosteusvaurioiden riskiä ja pitävät myös pihapiirin viihtyisänä, kun sadevesi ohjataan ja kerätään järkevästi pois. Sadevesijärjestelmämme sisältävät esimerkiksi kourut, syöksyputket ja viemärit.

Jäikö vielä jokin mietityttämään?

Tarvitsetko apua kattohuollon rahoittamiseen?

Kattohuollon tarve tai siitä aiheutuvat kustannukset voivat toisinaan yllättää, vaikka raha-asiat ovatkin muuten vatupassissa.

Onneksi katon huolto on mahdollista maksaa myös joustavalla rahoituksella! Rahoitustarjouksen hakeminen on riskitöntä eikä sido mihinkään, jos et hyväksy saamaasi tarjousta.

info@vauhtisaneeraus.fi

050 9131 060

c/o Joni Kälkäinen
Karhunkierros 2 F 28, 01640 VANTAA

Y-tunnus: 2876283-2