Ulkoverhoustyylit määrittävät talon ulkonäön

Ulkoverhous on talon suojakuori. Ulkovuorauksen tehtävä on pitää vesi ja lumi poissa seinän rakenteista. Hirsipaneeli on perinteistä suomalaista rakentamista parhaimmillaan. Männystä valmistettu hirsipaneeli lienee monille tutuin ulkoverhousmateriaali. Nykyään ulkoverhoukseen löytyy useita eri materiaalivaihtoehtoja, ja lisäksi verhouksen suunnalla sekä ulkoverhouslautojen leveydellä voidaan vaikuttaa suuresti ulkoverhouksen tyyliin ja talon ulkonäköön.

Ulkoverhouspaneeleiden leveydessä on valinnanvaraa ja ulkoverhouspaneelin leveydellä saadaan loihdittua taloon monenlaista ilmettä. Leveät ulkoverhouslaudat tuovat julkisivuun näyttävyyttä, kun taas kapeammat laudat luovat rimoitetun ulkonäön. Omakotitalon ulkoverhous voi olla tehty myös monesta eri leveydestä: kapeita ja leveitä paneeleita voi yhdistää samalla seinäpinnalla.

Julkisivun kaivatessa uutta ilmettä, ota yhteyttä meihin. Vauhtisaneeraus Oy toteuttaa julkisivujen puuverhoukset sekä pellitykset vuosien rautaisella ammattitaidolla ja laajalla kokemuksella.

Ulkoverhous – pystylaudoitus vai vaakalaudoitus?

Kun valitaan paneeleita omakotitalon ulkoverhoukseen, kannattaa miettiä haluaako paneelit asentaa pystyyn vai vaakaan. Asennussuuntia voi myös yhdistellä – useimmiten talon alaosaan käytetään vaakaverhousta ja hieman kattokolmion alapuolelta vaihdetaan pystysuuntaiseen verhoukseen. Vaaka- ja pystyverhousta sekä eri värejä yhdistelemällä saadaan talolle helposti uutta ilmettä.

Lisäksi ulkoverhouksen suunnalla voidaan vaikuttaa talon antamaan vaikutelmaan sen korkeudesta tai leveydestä. Vaakasuoraan asennetut laudat on perinteisin ulkoverhoustapa. Vaakaverhous tuo vaikutelmaa leveydestä, kun taas pystylaudoitus korostaa talon korkeutta. Paneeleiden materiaali vaikuttaa verhouksen suuntaan. Osa ulkoverhouspaneeleista soveltuu vaakaverhoukseen, osa pystyverhoukseen ja osaa voi käyttää molemmissa.

Seinän pellitys

Julkisivupellitykset nostavat suosiotaan jatkuvasti. Julkisivussa pelti on materiaalina erittäin säänkestävä sekä helppohoitoinen. Nykyisin käytetyt pinnoitteet eivät hilseile ja ne voidaan pestä huoletta. Pellitys assosioituu monen mielessä aaltopeltiin, ja tuo mieleen teollisuushallit. Ulkoverhouspeltejä on kuitenkin monentyylisiä aina aaltopellistä sileän profiilin omaavaan metallilevyyn. Ulkoverhouksen pellityksiä voidaan asentaa asuinrakennuksiin omakotitaloista pienkerrostaloihin, kun halutaan luoda modernia ja särmikästä tyyliä.

Julkisivupellitys on nopea tapa paneloinnin, maalaamisen ja rappauksen uusimisen ohessa uudistaa ja siistiä rakennuksen yleisilmettä. Pelti on valikoimien monipuolistuessa yhä monimuotoisempaa ja muokattavampaa materiaalia, joten se sopii yhä useampiin rakennuksiin ja tyyleihin. Myös vanhojen rakennusten ehostaminen pellittämällä on mahdollista. Kiinteistön ulkonäköön voi siis helposti vaikuttaa valitsemalla laajasta valikoimasta itseä parhaiten miellyttävän pinnan ja sävyn.

Olipa valintasi puuverhous tai julkisivun pellitys, kun haaveilet talosi uudesta ilmeestä, ota yhteyttä julkisivuremonttien ammattilaiseen. Pitkä kokemuksemme erilaisista kohteista takaa sen, että löydämme yhdessä asiakkaan kanssa parhaiten sopivan ratkaisun.

Julkisivuremontti Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Tulee muistaa, että ulkoverhouksen kunto tulee tarkastaa säännöllisesti ja korjata ja huoltaa riittävän usein. Puinen julkisivu vaatii eniten huoltoa, sillä se on huoltomaalattava 6–12 vuoden välein riippuen sään ja auringon aiheuttamasta rasituksesta sekä käytetystä materiaalista. Hyvin suunniteltuna, pintakäsiteltynä ja huollettuna puujulkisivu saadaan kestämään hyvänä kymmeniä vuosia. Suomessa on lukuisia esimerkkejä jopa yli 100 vuotta vanhoista, edelleen hyväkuntoisista puujulkisivuista. 

Jos olet suunnittelemassa suurempaa uudistusta kiinteistölläsi, tulemme mielellämme tarkistamaan rakennuksesi julkisivun kunnon. Tarjoamme julkisivuremontit sekä huoltotyöt koko Uudenmaan alueella. Kauttamme on haettavissa myös rahoitus, jos julkisivu- ja kattoremontin rahoitussuunnitelma on vielä auki. Yksityistalouksilla on lisäksi mahdollisuus hakea kotitalousvähennystä tekemästämme työstä.

Tarvitsetko apua
julkisivun kunnostamisen
rahoittamiseen?

Remontin tarve tai kustannukset voivat toisinaan yllättää, vaikka raha-asiat ovatkin muuten vatupassissa.

Onneksi julkisivuremontti on mahdollista maksaa myös joustavalla rahoituksella! Rahoitustarjouksen hakeminen on riskitöntä eikä sido mihinkään, jos et hyväksy saamaasi tarjousta.

Miksi valita Vauhtisaneeraus?

 

Jos kotisi voi hyvin, sinäkin voit hyvin!

Vauhtisaneeraus on remonttitöiden asiantuntija, joka auttaa pitämään kotisi kunnossa. Tarjoamme kattavan valikoiman erilaisia remonttipalveluita, joiden avulla varmistat, että kiinteistösi pysyy hyvinvoivana vuodesta toiseen.

Toteutamme rautaisella ammattitaidolla kattoremontteja ja muita kiinteistöjen remontti- ja huoltotoimenpiteitä.

 

Tutustu palveluihimme:

info@vauhtisaneeraus.fi

050 9131 060

c/o Joni Kälkäinen
Karhunkierros 2 F 28, 01640 VANTAA

Y-tunnus: 2876283-2