Huopakaton huolto Helsinki, Espoo ja Vantaa

Huopakaton huolto on edullisin ja tehokkain keino taata katteelle pitkä elinkaari. Huopakaton eli bitumikaton huolto tulee tarpeelliseksi monesta eri syystä. Kattoa kuluttavat auringon UV-säteily ja toistuvat lämpötilanvaihtelut. Myös sammal ja jäkälä pyrkivät pinttymään katon pintaan ja sade- ja sulamisvesien sekä maatuvien lehtien aikaansaama kosteus samoin kuin talven lumi ja jää ovat kaikki suurena rasitteena kattopinnalle.

Jos huopakaton huoltoa laiminlyödään tai lykätään tarpeettomasti, on seurauksena saumojen aukeilua, roskaantumista ja katon sammaloitumista. Nämä aiheuttavat katteen reikiintymistä ja vesivuotoja, sekä aikaa myöten jopa laajempia kosteusvaurioita rakenteissa saakka. Katto ei enää ole toimintakykyinen ja kattoremontin tarve kasvaa. 

Usein katon huonokuntoisuus havaitaan liian myöhään, jolloin ainut vaihtoehto on täysi kattoremontti. Jokainen katto tulee jossain vaiheessa remontoida, mutta säännöllisellä huollolla remonttiväliä on mahdollista pidentää useilla vuosilla, mikä tuo sinulle merkittävää säästöä. Huopakatto on syytä kunnostaa ajan tasalle mieluummin hieman ajoissa kuin liian myöhään!

Toteutamme ammattitaidolla kattojen kuntotarkastukset ja kattohuollot. Tilaa kuntokartoitus, niin saat luotettavan tiedon kattosi kunnosta ja mahdollista huoltotarpeista, sekä tarjouksen huoltotöiden toteutuksesta. Kuntokartoitus ei sido sinua mihinkään.

Sammaleen poisto huopakatolta on tärkeää

Katon ja vesikourujen säännöllinen puhdistus kuuluu huopakaton tärkeimpiin huoltotoimenpiteisiin. Kattohuovan epätasainen ja karhea pinta kerää helposti itseensä pudonneita lehtiä ja neulasia, siitepölyä, likaa sekä puulämmitteisissä taloissa nokea ja tuhkaa. Jos katon puhdistusta laiminlyödään, katon kuivuminen hidastuu tai jopa estyy.

Kosteana pysyvä katto ja maatuva biomassa sen pinnassa luovat ihanteelliset olosuhteet sammaleelle ja muulle kasvustolle. Kasvustot kuluttavat huopakaton pintaa ja juuriston kautta kosteus voi siirtyä vesikatteen alusrakenteisiin asti. Siksi huopakatto tulee puhdistaa säännöllisesti irtoroskista ja sammaleesta sekä myös pestä aika ajoin.

Huopakaton herkkä sirotepinta on tarkka siitä, miten sitä puhdistetaan ja liian voimakas jynssäys, harjaus tai vedenpaine eivät sille sovi. Vauhtisaneeraus suorittaa huopakaton pesun ja puhdistuksen täsmäaineilla ja huopakatolle soveltuvin menetelmin.

Huopakaton pinnoitus antaa uutta ilmettä

Huopakatto on hyvin huollettuna kestävä kattomateriaali. Se on suosittu varsinkin tasa- ja loivakattoisissa rakennuksissa. Huopakaton kuntoa tulee kuitenkin seurata säännöllisesti. Etenkin tasakatot ovat sellaisia, joiden sadeveden poisto on perinteisesti ollut ongelmallista kaivojen tai kaivoritilöiden tukkeuduttua. Vesi jää seisomaan katolle ja jos huopa on saumoistaan jo haurastunut, on kattovuoto mahdollinen. Katolla oleva lika ja roskat on syytä poistaa säännöllisesti, jotta sadevesikaivojen (tasakatot) tai sadevesijärjestelmien (harjakatot) toiminta varmistetaan.

Huopakermien kuivuminen auringon paahteessa vähentää niiden joustavuutta ja katolle voi syntyä halkeamia, joista vesi pääsee ajan kanssa läpi tekemään tuhojaan. Huopakaton huoltaminen merkitsee usein joko uuden kermikerroksen levittämistä katolle tai palahuopakaton uusimista. Huopakatteen suojauksen voi palauttaa myös pinnoittamalla. 

Pinnoitustyötä ei kannata lykätä liikaa, sillä liian huonokuntoista kattoa ei välttämättä ole kannattavaa pinnoittamalla enää elvyttää. Valitusta pinnoitteesta riippuen katteen elinkaarta voidaan jatkaa pitkälle tulevaisuuteen.

Suomen olosuhteissa huopakaton kunnossapitotöihin kuuluu myös lumenpudotus. Huopakatteen karhean pinnan ansiosta lumi jää yleensä katolle, ja suuri lumikuorma saattaa aiheuttaa liiallista rasitusta kattorakenteille. Vauhtisaneeraus hoitaa turvallisesti myös lumenpudotukset.

Pyydä tarjous huopakaton huollosta

Katon säännöllisellä kuntotarkastuksella ja tarvittavien huoltotoimenpiteiden toteutuksella voidaan ennaltaehkäistä vuotoja ja vesivahinkoja sekä varmistaa katon turvallisuus. Katon kunto olisi hyvä tarkastaa vähintään kerran vuodessa – paras aika kuntokartoitukselle on keväisin, jolloin katon kunto voidaan tarkistaa pitkän ja raskaan talven jäljiltä.

Tilaa kuntokartoitus

Kattohuollot aloitetaan aina huolellisella kuntokartoituksella. Kartoituksen perusteella suunnittelemme juuri sinun katollesi parhaat huoltotoimenpiteet, joilla varmistamme kattosi kestävyyden ja turvallisuuden. Kuntokartoitus osoittaa sinulle selkeästi kattosi kunnon ja mahdolliset huoltotarpeet. Vaikka annamme tarjouksen työn toteutuksesta, kartoitus ei sido sinua mihinkään.
katon remontti

info@vauhtisaneeraus.fi

050 9131 060

c/o Joni Kälkäinen
Karhunkierros 2 F 28, 01640 VANTAA

Y-tunnus: 2876283-2